Maradona og politikk

Hvem sier at fotballspillere ikke bryr seg om politikk?

I forbindelse med George W. Bushs besøk i Buenos Aires 5. november 2005 uttalte Diego Maradona i et intervju med Fidel Castro, i sitt eget tv-program La Noche del Diez, at han ønsket at Bush holdt seg hjemme. Maradona oppfordret alle til å følge ham og datteren i demonstrasjonstog dagen etter for å protestere mot morderen fra USA.

Under demonstrasjonen hadde Maradona på seg anti-Bush t-skjorte og ropte at han som argentiner var stolt over å demonstrere mot menneskelig søppel som Bush.

Selv om anti-Bush-kampanjer i Latin-Amerika er svært populært greide ikke mannen med guds forlengede arm å samle flere enn 4000 demonstranter. Jeg minner om at Maradona i sine stormaktsdager i Napoli (1984-1991) alene trakk 70000 tilskuere til hver kamp.

Hvem sa at gode fotballspillere også har politisk trekkraft?

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/