Konspirasjoner og fredagstacos

Konspirasjoner. På en internasjonal konferanse blir det alltid rom for konspirasjonsteorier. Det er mange agendaer og mye dobbelkommunikasjon. Her er dagens konspirasjoner fra mitt bord.

Koss med skjult agenda? Representantene fra Right to Play spør meg hele tiden om hvordan det går med Johann Olav Koss. Han skulle vært på denne konferansen, men måtte bli hjemme fordi han sa ja til å være med på trenersiden i det norske skøytelandslaget. Jeg har ingen gode svar til dem. Det jeg kan gi dem er en stor gratulasjon fordi Right to Play endelig får sin leder innenfor gjerdene til deltagerlandsbyen. Som mange husker fikk Right to Play beskjed fra IOC om at de ikke fikk promotere sine prosjekter i deltagerlandsbyen i Vancouver. Grunnen er ikke helt klar, men mye tyder på at det dreide seg om kommersielle motsetninger – Right to Play blir for eksempel sponset av MasterCard og Mitsubishi. Disse er konkurrenter til IOCs avtale med Visa og Vancouver-OLs avtale med General Motors. Man kan undre seg på hva Koss’ egentlige motiv for å ta jobben er? Uansett kommer han nå nærmere deltagerne i OL.

OL gir fotball-EM? FIFAs mann på denne konferansen har lang fartstid i internasjonal fotball. Han har vært sikkerhetsansvarlig for fotball-VM i 2002 og 2006, han var FIFAs megler i fotballkrigen mellom Algerie og Egypt for noen dager siden, og han er en av Sepp Blatters nærmeste venner. Da vi diskuterte prosessen for tildeling av OL kom han med en original påstand om hvorfor Sotsji fikk OL: Sepp Blatter og hans fotballvenner i IOC ønsket lekene dit fordi russerne var den eneste kandidaten som hadde planlagt å gjøre om OL-arenaen til en fotballstadion etter lekene! Noe å tenke på for NFF som ønsker fotball-EM. Kanskje man skal søke om OL samtidig?

Fredagstacos. Som dere skjønner – det er på tide å dra hjem til fredagstacos og litt mindre konspiratoriske omgivelser! God helg!!!