Oops! Iransk nyttårshilsen til Israel


Dårlig samvittighet? I disse dager er det mange som sitter og ser over julekortene sine og sender nyttårshilsener i retur – enten fordi de pleier å sende nyttårskort (og ikke julekort) eller fordi de sier at de pleier å sende nyttårskort, men egentlig har glemt å sende julekort. Andre sitter og angrer på at de sendte for mange kort. Det gjør lederen for utenlandsavdelingen i det iranske fotballforbundet.

Fingerbøll. Mohammed Ardebili sendte nyttårshilsen på e-post til mange nasjonale fotballforbund rundt om i verden, blant annet det israelske forbundet. Talsmannen for det israelske forbundet sier at de ble overrasket over den hyggelige e-posten, og etter en intern runde bestemte israelerne seg for å sende en nyttårshilsen tilbake. Der sto det: «We thank you for you Happy New Year greeting and wish all of the good people in Iran a happy new year». Da Ardebili ble konfrontert med dette på den iranske militærradioen innså han tabben. Ardebili er i dag arbeidsløs.

Iranske nyttårsraketter? Konsekvensene i i Israel vet jeg ikke, men vi får håpe at det ikke er like enkelt å sende opp iranske nyttårsraketter som det er å sende nyttårshilsener…