Annonsere her
spot_img

Ingen fra Kasakhstan skrev under på skiskytternes dopingopprop

Det vakte oppriktig oppsikt i midten av januar da det ble kjent at nesten 160 skiskyttere hadde underskrevet på en kampanje for å presse det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til å innføre strengere tiltak mot doping. Jeg har i etterkant avslørt at også over 50 trenere deltok i denne kampanjen.

Oversikt over antallet trenere og utøvere fra 24 nasjoner som skrev under på dopingoppropet mot IBU.

Les mer her: Også treneropprør mot det internasjonale skiskytterforbundet

Det sterke trykket fra ca. 200 utøvere og trenere førte denne uken til at IBU gikk med på to av de tre kravene som ble stilt i oppropet. Det er:

  • Opp til én million euro i bot til forbund med en dopingtatt utøver
  • Inndragelse av kvoteplasser i verdenscupen til nasjoner med en dopingdømt utøver

I tillegg vedtok den ekstraordinære IBU-kongressen å frata Russland skiskytter-VM i 2021, et mesterskap de ble tildelt da Russlands antidopingbyrå var suspendert.

For Norges del vakte det også stor oppsikt at bare Ole Einar Bjørndalen fra Norge skrev under på oppropet. Han skrev under sammen med sin hviterussiske kone Darya Domratsjeva. Ledelsen i Norges skiskytterforbund har har i ettertid beklaget at ikke flere fra Norge skrev under på oppropet.

Av de 24 nasjonene som skrev under var det bare fire land som ikke hadde noen trenere som skrev under: Norge, Polen, Latvia og Hviterussland.

Par i hjerter.

Jeg kan nå avsløre at ingen fra Kasakhstan skrev under i det hele tatt, verken utøvere eller trenere. Nå er de i søkelyset for doping.

 

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT