NFF fornøyd med fotball-EM til Tyskland i 2024

Idrettspolitikk.no: Tyskland vant kampen om å avholde fotball-EM i 2024. De slo Tyrkia med stemmesifrene 12-4, ifølge det tyske fotballforbundet. Sytten var stemmeberettiget og av stemmetallene kan det tyde på at UEFA-president avholdt seg fra å stemme.

Et sentralt element i kampen om å få EM er menneskerettigheter og på det området kommer Tyrkia klart dårligst ut, sammenlignet med Tyskland. Det ser ut som dette har hatt betydning. Størst betydning har nok kostnadsnivået hatt og usikkerheten rundt den politiske situasjonen i Tyrkia.

Den tyske søknaden har fokusert på lave kostnader og stolte fotballtradisjoner, mens Tyrkia har fokusert på ønsket om å vise fram en ny del av fotball-Europa. Tyskland vil bruke eksisterende stadioner og har mesterskapserfaring, sist med fotball-VM i 2006 og med fotball-EM i 1988 i Vest-Tyskland som et fjernt minne.

Norges fotballforbund er fornøyd med beslutningen.

– Vi støttet Tyskland. Det samme gjorde de øvrige nordiske landene. Infrastruktur er et hovedargument, samt den politiske situasjonen i Tyrk, sier Svein Graff i NFF til Idrettspolitikk.no

LES OGSÅ: Fotball-EM til Tyrkia eller Tyskland?

Det er mulig å gi et bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675. Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.