Idrettspresident Tom Tvedt vraket av valgkomitéen: – Jeg er veldig skuffet!

Idrettspresident Tom Tvedt er usikker på om han ønsker å stille opp mot Sven Mollekleiv, som i dag er innstilt som kandidat til Idrettspresident de fire neste årene.

– Jeg er veldig skuffet!, sier han til Idrettspolitikk.no.

– Mitt utgangspunkt er at jeg elsker denne organisasjonen.

– Jeg må tenke meg om og må gå noen runder med dem jeg har et nært og godt samarbeid med i idretten,

Tom Tvedt ville ikke svare på spørsmål om han kom til å kjempe for å beholde vervet som Idrettspresident før valgkomitéen hadde gitt NIF informasjon om hva de hadde kommet fram til.

På møtet fikk han vite at at valgkomiteen ønsker at Sven Mollekleiv skal ta over hans verv.

– Har ikke kastet noen foran bussen

Før han går inn i møtet med valgkomiteen i NIF, samme dag som innstillingen skal presenteres, sier han til Idrettspolitikk.no:

– Jeg bestemte meg for to år siden da det virkelig blåste at jeg ikke skal spille sånn som idretten kan spille.

Tom Tvedt sikter til det han til tider mener er ufint spill i idretten, når det gjelder posisjoner i NIF.

– Svaret på om jeg stiller opp mot Mollekleiv, må jeg komme tilbake til.

– Utgangspunktet mitt er at dette er en tillitsorganisasjon og da er det organisasjonens om må gi den tilliten og det skjer på Idrettstinget.

– Jeg har veldig lyst til på videreføre det arbeidet som jeg har startet. Jeg har holdt på i to år med kvitteringer og restruktureringer av hele organisasjonen og holdt på med ting som idrettspresidenter ikke skal gjøre, men nå har jeg ryddet opp i dette og levert den mest åpne organisasjonen i hele Norge, Stortinget inkludert.

– Og så kan du legge til: Jeg har gjort dette uten å kaste noen foran bussen. Jeg har tatt dette stående og det har vært viktig for meg. det har vært vondt for idrettsorganisasjonen, men for meg som leder har det vært viktig å stå foran og lede.

Lang fartstid i idretten

Det var VG som torsdag 28. mars, dagen før valgkomitéen legger fram sin innstilling til kandidater til nytt Idrettsstyre, som meldte at valgkomitéen hadde landet på Mollekleiv.

Nå er det klart at Mollekleiv er valgomitéens kandidat og at han har en stor sannsynlighet for å bli valgt på Idrettstinget på Lillehammer 24. – 26. mai. Da blir også nytt Idrettsstyre valgt.

Idrettspolitikk.no erfarer at om Tom Tvedt ikke skulle bli valgt som Idrettspresident, så vil han heller ikke fortsette som ordinært styremedlem, selv om han skulle bli spurt om det.

Sven Mollekleiv har bred erfaring fra idretten og har blant annet hovedfag fra Norges idrettshøgskole, sitter i NFFs etiske komité og har vært styreleder i Vålerenga. Han jobber i dag i Veritas, men er mest kjent som tidligere generalsekretær og president i Norges Røde Kors.

Stor misnøye med Idrettspresidenten

Det har i store deler av Tom Tvedts presidentperiode vært misnøye i flere særforbund og hos flere idrettskretser med jobben han har gjort, blant annet for håndteringen av åpenhetsdebatten i NIF, hans klønete medieopptreden og også håndteringen av Linda Hofstad Hellelands kandidatur som WADA-president. For å nevne noe.

Frustrasjonen skal ha ført til at flere har henvendt seg til Sven Mollekleiv og bedt ham om å stille som kandidat.

– Idretten og valgkomiteen må se på dette, men dersom de tar kontakt og spør, så er jeg veldig positiv. Det å være idrettspresident er et viktig tillitsverv for idretten, samfunnet og frivilligheten her til lands. Det er en realitet at veldig mange har spurt om jeg kan ta på meg en slik utfordring, sa han til VG i juni i fjor.

Høsten 2018 ble han enda mer tydelig.

– De siste ni årene har det vært uaktuelt, fordi jeg har vært president i Røde Kors. Men i fjor høst hadde jeg sittet så mange år som det er mulig, og kunne ikke fortsette, sa Mollekleiv til Aftenposten i slutten av september.

Det bidro til at valgkomitéen henvendte seg til Mollekleiv.

Saken fortsetter under videoen.

Sven Mollekleiv på presidentdebatt på Idrettshøgskolen 5. mars 2019. Foto: Dag Vidar Hanstad/NIH

Dette var de seks påmeldte presidentkandidatene

Tom Tvedt – dagens president.

Sven Mollekleiv (tidligere president i Norges Røde Kors og en rekke verv innen fotballen. I dag direktør i Det Norske Veritas.) – foreslått av 
Friidrettsforbundet og Troms IK, Møre og Romsdal IK

Berit Kjøll (har hatt en rekke toppjobber i næringslivet. I dag direktør i mobilgiganten Huawei) – foreslått av Håndballforbundet

Eirik Sørdahl (president i Norges Volleyballforbund. Erfaring fra idrett og næringsliv i Vesterålen) – foreslått av Volleyballforbundet

Arild Mjøs Andersen (president i Norges Triathlonforbund. Er headhunter for næringslivet) – foreslått av Triatlonforbundet

Geir Lippestad (Driver eget advokatfirma og er kjent som lokalpolitiker for Arbeiderpartiet. Var fra 2015 til 2017 byråd i Oslo.) – foreslått av Bandyforbundet

SAKEN OPPDATERES

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Tøff maktkamp om presidentvervet i Idrettsforbundet

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Full forvirring om pengene til idretten

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/