Donald Trump sikrer Special Olympics penger

USAs utdanningsminister Betsy DeVos ønsket å fjerne Special Olympics fra statsbudsjettet. Da sa president Donald Trump stopp.

Det er The Hill som meldte om dette først.

– Special Olympics vil få penger. Det har jeg akkurat fortalt mine folk. Jeg vil gi penger til Special Olympics, sa Trump til en gruppe med pressefolk foran Det hvite hus, før han dro på et valgkamparrangement i Michigan i forrige uke.

– Jeg har overkjørt mine egne i dette spørsmålet. Vi vil finansiere Special Olympics.

Stor bevegelse og stort idrettsarrangement

Special Olympics er verdens største idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemning og tilrettelegger trening og konkurranser for 2,3 millioner utøvere i over 160 land.

Special Olympics ble i 1968 stiftet av søsteren til John F. Kennedy, Eunice Kennedy Shriver og Kennedy-familien er fremdeles involvert i den daglige driften av Special Olympics.

IOC anerkjenner Special Olympics som en av tre internasjonale idrettsorganisasjoner for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Kontroversiell minister

Utdanningsminister Betsy DeVos er en kontroversiell minister i Trumps regjering og hun skapte motstand hos både demokrater og republikanere da hun ønsket å fjerne posten for Special Olympics i sitt budsjettforslag for 2020.

Budsjettposten var på ca. 170 millioner norske kroner og det var stor sannsynlighet for at DeVos ville bli overkjørt i kongressen i denne saken. Det kan være en grunn til at Trump ikke ville at dette skulle bli en politisk sak.

Begrunnelsen til DeVos, som selv sier at hun gir mye penger privat til Special Olympics, var at regjeringen ikke kunne gi penger til en organisasjon som i utgangspunktet får mye penger fra private donorer.

Etter at forslaget om kutt ble overkjørt av presidenten, uttalte DeVos at hun håpet at hennes forslag ville bidra til mer oppmerskomhet rundt Special Olympics og til at organisasjonen fikk inn enda mer private penger.

Schwarzenegger hisser seg opp

Arnold Schwarzenegger, den tidligere body builderen, filmstjernen og republikanske guvernøren i Calfifornia, og en av Donald Trumps skarpeste kritikere, er svært engasjert i Special Olympics.

Det er hans ekssvigermor som startet Special Olympics, og hans fire barn, som han har sammen med sin ekskone Maria Shriver, er frivillige i Special Olympics hvert år.

Da Special Olympics World Games ble arrangert i Østerrike i 2017 fikk Schwarzenegger stor oppmersksomhet verden rundt for sitt svar til et nettroll som ikke hadde noe til overs for Special Olympics.

Saken fortsetter under tweeten.


På dette området virker det som Trump og Schwarzenegger er på bølgelengde.

Donald Trump sier at han også har vært tilstede på Special Olympics og kaller arrangementet «utrolig».

I år gikk Special Olympics World Games av stabelen i Abu Dhabi.
Norge stilte med en delegasjon på 27 utøvere og 23 ledere.

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

%d bloggere liker dette: