Knapt ett døgn etter Infantinos gjenvalg ble FIFA-boss arrestert av fransk politi

Paris (Idrettspolitikk.no): Mindre enn ett døgn etter at FIFA-president Gianni Infantino ble gjenvalgt som FIFA-president, ble en av visepresidentene i FIFA arrestert av fransk politi.

Kun sytten timer etter at FIFA-kongressen klappet Gianni Infantino inn til en ny fireårsperiode som FIFA-president og den gjenvalgte presidenten bråkjekt uttalte at «Ingen snakker om skandaler lenger, Ingen snakker om korrupsjon lenger», ble visepresident i FIFA og president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF) Ahmad Ahmad arrestert av fransk politi.

Årsaken er angivelg mistanker om korrupsjon. Det var avisen Jeune Afriques som først meldte dette.

Bryter FIFA-idyllen

Dette er en stor ripe i lakken til FIFA-president Gianni Infantino. Ikke bare fordi han under et døgn i forveien forsikret de 211 delegatene på FIFA-kongressen om at alle krisene i FIFA er over, takket være ham selv, men også, som Idrettspolitikk.no tidligere har skrevet om, fordi Ahmad Ahmad er en av Infantinos nærmeste og viktigste støttespillere i FIFA.

LES OGSÅ: Gianni Infantino gjenvalgt – lite å klappe for

Ahmad Ahmad har gjort rakettkarriere i internasjonal fotball og gjorde et karrieresprang fra tvilsom fiskerivirksomhet på Madakaskar til å bli Afrikas mektigste fotballeder i 2017.

Han fikk gjennom indirekte støtte av Gianni Infantino (det er ikke lov for FIFA-presidenten å blande seg i regionale presidentvalg) og av FIFAs generalsekretær Fatma Samoura som er fra Senegal og som har jobbet for FN i Madagaskar i mange år.

Det er med andre ord svært tette forbindelser mellom CAF-presidenten og de med toppjobb i FIFA.

Saken fortsetter under bildet.

FIFA-president Gianni Infantino forteller FIFA-kongressen om tingenes tilstand i FIFA. Under et døgn etter blir en av hans visepresidenter arrestert. Foto: Andreas Selliaas.

Glimret med sitt fravær

Idrettspolitikk.no kunne registrere at Ahmad Ahmad kun var med på de offisielle arrangementene og at han konstant unngikk pressen ved å gå ut og inn av sideinnganger på kongressen.

På Hotel Hyatt Regency, der både UEFA og CAF bodde under FIFA-kongressen, var han aldri å se, men Idrettspolitikk.no kunne registrere at flere av hans nærmeste rådgivere og reisefølge drev hektisk aktivitet i lobbyen på hotellet.

Representanter for CAF fikk også hotellets sikkerhetsvakter til å prøve å hindre at enkelte journalister kom inn på hotellet. Det lykkes de ikke med etter at flere av journalistene, som blant annet hat skrevet kritisk om Ahmad Ahmad, høylytt protesterte på behandlingen.

Kontroversiell Champions League-finale

I flere dager har det vært store politistyrker utenfor CAF-hotellet, for å holde store mengder demonstrerende fotballsupportere unna hovedinngangen.

Årsaken er at styret i CAF i tre dager har hatt møter om hva de skulle gjøre med den afrikanske Champions League-finalen mellom Wydad Casablanca (Marokko) mot Esperanca (Tunisia), som ble spilt 1. juni.

Saken fortsetter under bildet.

Forklaringen til selskapet som hadde ansvaret for VAR under den afrikanske Champions League-finalen 2019, mellom Wydad Casablanka og Esperanca.

Kampen ble avblåst etter at spillerne til Wydad Casablanca gikk av banen fordi de ikke fikk godkjent en scoring og ikke fikk annulleringen vurdert med VAR, fordi VAR-systemet ikke virket.

Esperanca ble tilkjent seieren, men saken ble etter hvert så betent at den ble bragt helt inn på styrenivå i CAF.

Etter tre dager med møter bestemte styret i CAF seg for at kampen skal spilles på nytt og at Esperanca må levere tilbake medaljer og pokal til vinneren er kåret.

Saken fortsetter under Twitter-tråden.

Tette koblinger

Det som gjør denne saken ekstra spesiell er at Ahmad Ahmad er en god venn av presidenten i Wydad Casablanca og enkelte journalister og eksperter mistenker at denne avgjørelsen kan ha en sammenheng med arrestasjonen av Ahmad Ahmad.

Saken fortsetter under bildet.

FIFAs pressemelding etter at CAF-president Ahmad Ahmad ble arrestert av fransk politi.

Noen timer etter arrestasjonen sendte FIFA ut en pressemelding der de fortsatt hevder at FIFA er fri for korrupsjon, men at de ikke kan kommentere den aktuelle saken før de vet mer og sier alle er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/