FIFAs visepresident mistenkt for å ha mottatt bestikkelser fra ukjent utstyrsfirma

Paris (Idrettspolitikk.no): FIFAs visepresident Ahmad Ahmad mistenkes for skitten avtale om sportsutstyr og for å ha mottatt store summer i en hemmelig avtale med et ukjent utstyrsfirma.

Satt i husarrest

Visepresident i FIFA og president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF) Ahmad Ahmad ble etter avhør hos fransk politi løslatt og satt i husarrest. I Frankrike kan politiet be om maks 24 timers husarrest om gangen og at de må be påtalemakten om fornyet husarrest for å stoppe ham fra å forlate Paris og Frankrike.

LES MER OM ARRESTASJONEN: Knapt ett døgn etter Infantinos gjenvalg ble FIFA-boss arrestert av fransk politi

Saken fortsetter under tweeten.

Ahmad Ahmads rådgivere hevder at han ikke er fratatt passet og at han vil reise til Bamako i Mali på lørdag. Tidligere på dagen ble bragt inn og avhørt av Central Office for the Fight against Corruption and Financial and Tax Offences (Oclif) i Paris.

Første bildet av Ahmad Ahmad i husarrest.

Kansellerte utstyrsavtale

Etter det Idrettspolitikk.no erfarer dreier saken seg om en avtale som Ahmad Ahmad hadde inngått med den tyske utstyrsgiganten Puma, men som plutselig ble kansellert og erstattet med en kontrakt med det mindre kjente franske firmaet Tactical Steel.

I følge informasjon fra afrikanske medier og andre kilder Idrettspolitikk.no har vært i kontakt med skal Ahmad Ahmad ha fått mellom 8 og 10 millioner kroner i bestikkelser av Tactical Steel for å oppheve kontrakten med Puma.

Ahmad nekter for å ha mottatt penger og hevder at beslutningen om å bryte med Puma – før avtalen hadde trådt i kraft – ble gjort av et samlet CAF-styre.

Saken fortsetter under tweeten.

FIFAs visepresident Ahmad Ahmad på vei ut av hotellet etter å ha blitt løslatt av fransk politi.

Konflikt i CAF

Opplysninger om Ahmads rolle i denne utstyrsavtalen har versert i forskjellige medier siden april.

Mye av informasjonen skal komme fra den tidligere generalsekretæren i CAF, Amr Fahmy, som fikk sparken av nettopp Ahmad Ahmad.

Det har også versert anklager om at Ahmad Ahmad har seksuelt trakassert ansatte på CAFs hovedkontor.

Rammer Infantino

Tidspunktet for arrestasjonen av Ahmad Ahmad kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for FIFA-president Gianni Infantino. Mindre enn ett døgn i forveien hadde den gjenvalgte FIFA-presidenten erklært FIFA for skandalefritt og fritt for korrupsjon.

Gianni Infantino ga Ahmad sin fulle støtte da han ble valgt som president i CAF i 2017 og de to har inngått en mektig allianse i internasjonal fotball og sammen med FIFAs generalsekretær Fatma Samoura, har de utviklet en strategisk viktig trepartsallianse.

LES MER: Gianni Infantino gjenvalgt – lite å klappe for

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/