Annonsere her
spot_img

MDG vil bruke Oslo som utstillingsvindu i idrettspolitikken

MDG gjorde et knallvalg i Oslo. De foreløpige tallene viser at partiet øker sin bystyregruppe med fire personer (totalt 9).

Partiet får en oppslutning på 15,2 prosent, som er fram sju prosentpoeng fra valget i 2015.

LES OGSÅ: Bodø/Glimt bytter til grønn drakt

Prioriterer bredde fremfor topp

Denne makten vil de blant annet bruke til å få gjennomslag for nye idrettsprosjekter i Oslo.

– Det de får til i Oslo vil de bruke som grunnlag for for nye prosjekter i andre deler av landet, skriver sekretariatsleder Dag Tore Seierstad i MDGs stortingsgruppe i en e-post til Idrettspolitikk.no.

– MDG mener at breddeidretten skal prioriteres framfor toppidrett. En av årsakene til dette er at ved å satse på breddeidretten styrker vi folkehelsen i en tid hvor færre er fysisk aktive. Som en del av dette er derfor barneidretten spesielt i fokus, sier Seierstad.

LES OGSÅ: VALG 2019: Partiene spriker i idrettspolitikken

Oslo en foregangskommune

MDG mener at Oslo er et godt eksempel på hva vi ønsker å gjøre mer av over hele landet.

De sier at partiet ønsker å tilrettelegge for spontan og uorganisert fysisk aktivitet vil vi bygge flere klatrestativer, parkour- og skateanlegg i Oslo.

– I neste periode ønsker vi å fortsette den varierte satsingen på små og store anlegg i Oslo og sikre flere arealer til studentidretten. Vi vil følge opp den nye reguleringsplanen for Huken med tilrettelegging for aktiviteter i friområdet i det nedlagte pukkverket.

Konkret i Oslo vil MDG jobbe for å: 

• Åpne skoleanleggene for aktiv bruk utenfor skoletiden.

• Sikre aktivitetssoner i byens nye boligområder gjennom rekkefølgebestemmelser. 

• Anlegge treningsapparater i parker og nær turløyper tilpasset ulike aldersgrupper. 

• Ivareta byens løkker for frie aktiviteter og ballspill. 

• Realisere flerbrukshallen på Grorud 

• Utrede behovet for en flerbrukshall i Tøyenområdet

• Støtte organisert breddeidrett og sørge for at slike tilbud er tilgjengelig for alle.

Idrettspolitikk.no kan opplyse om at på Grorud er byggingen av hall allerede i gang og hallen på Tøyen står allerede klar.

Arbeiderpartiet vil utjevne forskjeller

Det er ventet at Arbeiderpartiet vil beholde byrådslederen i Oslo, men at det blir tøffe forhandlinger om byrådspostene og at MDG vil kjempe for mer enn de to plassene de har i dag.

De to partiene vil danne byråd sammen med SV og ha Rødt som støtteparti.

Det nye byrådet må også utforme en ny idrettspolitikk basert på det nye styrkeforholdet i byrådet.

Oslo Arbeiderparti vil i tillegg til å tette etterslepet på idrettsanlegg også bevilge mer penger til idretten, i følge Rina Mariann Hansen, som var byråd for kultur, idrett og frivillighet i det utgående byrådet i Oslo.

– Da vi tok over i 2015, hadde idretten i mange år blitt nedprioritert av Høyre. Det var rett og slett blitt en salderingspost hvor idretten ble ofret til fordel for andre saker Høyre, FrP, Venstre og KrF mente var viktigere, skrev Hansen i et debattinnlegg på Idrettspolitikk.no rett før kommunevalget.

– Det var faktisk så ille at Oslo kommune bare fikk 32 millioner i tippemidler – kun Finnmark fikk mindre penger enn Oslo. Dette har nå snudd, og i fjor fikk vi hele 116 millioner og har dermed firedoblet summen vi fikk da vi tok over i 2015.

LES RINA MARIANN HANSENS DEBATTINNLEGG: «Vi må ikke bare snakke om verdien av gullmedaljer, men også verdien av kioskvakten i idrettshallen en sen novemberkveld»

Arbeiderpartiet vil også bygge flere anlegg i Oslo, slik MDG vil, og de sier de ønsker å utjevne forskjellene i idretten.

– I Oslo skal vi nå fordele treningstider i de kommunale anleggene etter hva som senker terskler og får med flere. Vi er klare på at gutter og jenter skal likebehandles i våre anlegg og ser på om støtten til idrettslagene skal endres.

– Vi skal bygge mange nye anlegg over hele byen slik at det blir kortere reisevei og enklere å delta, skrev Hansen.

LES OGSÅ: DEBATT: Hvorfor er det ingen politikere som snakker om lokalidretten?

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT