KOMMENTAR: «Petters hjul»

Tekst: Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg, Melodi: Din indre stemme

Fra dommen, vers 1:

– I et tidsrom på om lag 12 minutter tok siktede fire filmer av kraftige fartsøkninger mens han kjørte forbi andre biler. Samtidig kommenterte han egen kjøring, som at han ydmyket og satte på plass de som ble forbikjørt.

Refreng 1:

Mandag 10. august på E6 ved Espa kjørte han med en hastighet på 203 kilometer i timen når fartsgrensen var 80 kilometer i timen. Hendelsen ble filmet av Northug. Han er også siktet for å ha benyttet mobiltelefonen under kjøring.

Onsdag 12. august mellom Elverum og Trysil kjørte han i en hastighet på 204 kilometer i 80-sone. Også denne hendelsen ble filmet av Northug.

Fra dommen, vers 2:

– Den høyeste hastigheten var 221 km/t i 80-sone. Det er ingen tvil om at siktede ved den høye farten, forbikjøringene og bruken av mobiltelefon satte seg selv og andre trafikanter i betydelig og helt unødvendig fare for å bli skadet eller drept.

Refreng 2:

Torsdag 13. august mellom Trysil og Elverum kjørte han flere ganger over 200 kilometer i timen i 80-sonen, hvorav den høyeste hastigheten var på 221 kilometer i timen. Også denne hendelsen ble filmet av Northug.

Torsdag 13. august i E6 Daldumpa i Ullensaker kjørte han 168 km/t i 80-sonen. I forbindelse med denne kjøringen ble Northug stoppet av politiet og tatt med til politistasjonen for å avgi urinprøve.

Fra dommen, vers 3:

– Det er skjerpende at det ble laget flere filmer av fartsovertredelser, som siktede etter sin forklaring har vist til venner. Denne typen aktiviteter er egnet til å inspirere andre til hensynsløs og farlig kjøring, og må slås hardt ned på.

Refreng 3:

Torsdag 13. august ble det funnet seks gram kokain og 0,65 gram MDMA i hans hjem.

10. august brukte han en mindre mengde kokain.

Siste vers: ubetinget fengsel i syv måneder

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/