Nordiske forbund sender nytt brev til FIFA om Qatar

Som en følge av det massive presset mot de skandinaviske forbundene om å ta affære overfor FIFA om Qatar, sendte de tre skandinaviske fotballforbundene hvert sitt brev til FIFA der de ba om svar. I dag har alle de nordiske landene samlet sendt et brev til FIFA der de ber om fortgang i prosessen.

Brevet fra de seks forbundene (Færøyene, Island, Norge, Sverige, Finland og Norge) er en oppfølging av møtet FIFA holdt med ca. 25 forbund 10. mai om situasjonen i Qatar. Brevet kommer dagen før FIFA åpner FIFA-kongressen i Zürich i Sveits.

I brevet står det at:

«Det primære målet for de nordiske fotballforbundene er å sikre at VM i Qatar i 2022 forberedes og avvikles i full overenstemmelse med menneskerettigheter og arbeidsrettigheter for de tusenvis av fremmedarbeiderne som bygger VM-stadioner og jobber i service- og transportsektoren. I tillegg til de allerede innførte forbedringer i Qatar er det behov for å forbedre den nåværende situasjonen til fremmedarbeiderne»

Brevet 240 studenter ved Qatar Foundation har sendt der de ber om svar på forsvinningen til Malcolm Bidali.

«Vi engasjerer oss i disse forholdene fordi vi er bekymret. Vi er bekymret for menneskerettighetsforholdene for fremmedarbeiderne i Qatar. Vi er bekymret for alle verdens fotballelskere som ser fram mot VM som et lyspunkt i tilværelsen. Vi er bekymret for fotballfelleskapet og vi tar ansvar for fotballens fotavtrykk når turneringen avholdes. Og vi er bekymret for ettermælet til Qatar når siste fløytelyd er blåst i VM-finalen neste år».

Brevet må også ses i sammenheng med avsløringen om at den kenyanske sikkerhetsvakten Malcolm Bidali ble arrestert av qatarske sikkerhetsstyrker for over to uker siden.

Etter mye press på myndighetene i Qatar innrømmet sikkerhetstyrkene at han var arrestert fordi han ble ansett som en sikkerhetstrussel.

Bidali har ved siden av å være sikkerhetsvakt, skrevet mange kritiske artikler om fremmedarbeidernes situasjon i Qatar, blant annet under pseudonymet Noah.

Bortføringen av Malcolm Bidali har ført til oppsiktsvekkende protester i Qatar og 240 studenter på Qatar Foundation har sendt et åpent brev til prinsesse Hind Bint Hamad Al Thani der de ber henne rydde opp og finne ut hva som har skjedd.

Denne uken har også hans mor etterlyst informasjon om sønnen sin.

Det mest spennende nå er om Qatar og dette brevet blir tatt på FIFA-kongressen som starter kl. 1500, fredag 21. mai.

Les brevet fra de nordiske fotballforbundene her.

nordic-letter_fifa_final-1

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/