Abdullah Ibhais familie krever at FIFA presser Qatar

Mandag 15. november ble Abdullah Ibhais arrestert for andre gang, samme dag som han hadde intervjuavtale med NRK. Nå ber familien hans FIFA om å ta affære. FIFA har ikke svart på hans henvendelser siden 5. oktober i år.

Abdullah Ibhais ble arrestert første gang 4. august 2019 under svært spesielle omstendigheter og senere dømt til fem års fengsel i en rettssak som menneskerettighetsorganisasjonene Human Rights Watch og FairSquare mener ikke var rettferdig og som var basert på tilståelser som kan ha kommet etter tortur.

Ibhais jobbet i flere år som kommunikasjonsrådgiver for The Supreme Committee of Delivery and Legacy, komiteen som arrangerer fotball-VM i Qatar i 2022 og han har ifølge utskrifter og lydfiler som fotballmagasinet Josimar har publisert ha motsagt lederne i denne komiteen som ønsket å dysse ned informasjon om at migrantarbeidere som jobbet på VM-anleggene streiket for å få utbetalt lønn.

Abdullah Ibhais har i flere omganger sendt brev til NFF, FIFA, ILO og FIFA-sponsorer der han ber om hjelp, men han har ikke fått svar fra noen av dem.

Nå har Abdullah Ibhais startet sultestreik for å rette oppmerksomhet mot seg og sin sak og for å få FIFA i tale og i uttalelsen fra familien som ble sendt ut 17. november 2021 står det at de forventer at FIFA tar Ibhais sak opp med myndighetene i Qatar og de ber dem ta direkte kontakt med han og hans familie for å gi ham støtte. De påpeker i uttalelsen at det var først når FIFA-sponsor adidas uttalte seg i saken at FIFA i det hele tatt startet å bry seg.

Les hele familien uttalelse her.

Family_Statement-_17-11-2021-1

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/