Terje Svendsen tar ikke gjenvalg som fotballpresident

Valgkomiteen i NFF var i forrige uke ferdig med sin innstilling til styreverv og presidentpost. På lista står ikke Terje Svendsen. Det betyr at en annen står for tur når ny president skal velges til våren.

Svendsen skal i høst ha gitt valgkomiteen beskjed om at han ikke stiller seg til disposisjon for gjenvalg som president i NFF for en ny toårsperiode.

– Jeg har likt jobben utrolig godt. Det har ikke vært mangel på krevende saker, alt fra åpenhetsdebatt, reiseregninger til pandemi og VM i Qatar. Etter seks år er det på tide og slippe nye krefter til, sier han til fotball.no

Neste ordinære forbundsting (fotballting) finner sted på Ullevaal Stadion, lørdag 5. og søndag 6. mars 2022.

På det ekstraordinære fotballtinget 20. juni 2021 vedtok NFF med stemmetallet 368-121 å ikke boikotte fotball-VM i Qatar. I sin tale oppfordret Terje Svendsen tinget til å stemme mot boikott.

– Jeg har satt utrolig stor pris på samarbeidet med hele fotballfamilien. Spesielt vil jeg nevne samarbeidet med klubbene og kretsene i den krevende tiden vi har lagt bak oss. De har virkelig stått på for å holde aktiviteten i gang de to siste årene. Dette viser styrken i norsk fotball og betydningen fotballen har for barn, unge, voksne og i lokalsamfunn, sier Svendsen til fotball.no

Terje Svendsen ble første gang valgt til president i NFF i 2016 og overtok etter Yngve Hallén. Han var styreleder i Rosenborg BK fra 2006 til 2012.

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/