Eksklusivt for Idrettspolitikk.no: Storbritannias Andrew Musgrave rapporterer fra OL i Beijing

– Jeg har lenge tenkt på at jeg skal skrive om mine erfaringer i langrenn og nå er kanskje tidspunktet for å starte med det, sier Andrew Musgrave til Idrettspolitikk.no på flytende norsk på telefon fra italienske Livigno.

Du har kanskje sett Andrew Musgrave og hans lagkamerater i NRK-serien The Olympic Draum, lest hans humoristiske Twitter-meldinger eller sett han halse etter norske langrennsløpere i verdenscupen eller i tre foregående OL? Nå kan du lese hans rapporter fra OL i Beijing eksklusivt på Idrettspolitikk.no.

Andrew Musgrave har i over tre uker vært på treningsleir i Livigno i Italia for å forberede seg til OL i Beijing sammen med Andrew Young og James Clugnet og er nå snart klar for avreise. De tre utgjør den britiske langrennstroppen til disse lekene.

Musgrave og Young skal begge delta i sitt fjerde OL, mens Clugnet er OL-debutant. Young har 12. plass i teamsprinten i PyeongChang i 2018 som sin beste i OL-plassering. Musgrave har 7. plass i skiathlon fra samme OL som sin beste plassering.

– Etter et skuffende Tour de Ski, men med god formstigning her i Livigno håper jeg nå på medalje i OL, sier Musgrave.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Andrew Musgrave er opprinnelig fra Skottland og kom til Norge i 2008 og begynte på Hovden Skigymnas i 2009. Han bor og studerer i Trondheim. Han har vunnet NM-gull i sprint og har en 4. plass i VM i 2017 som beste mesterskapsplassering.

Koronapandemien og strenge karanteneregler har gjort oppkjøringen til OL svært spesiell.

På den ene siden har det vært stor usikkerhet om han i det hele tatt kommer seg til OL på grunn av smitte og karanteneregler og på den andre har han fått mye tid til å reflektere over hva han egentlig holder på med og hva man er med på. Han har lenge tenkt på å skrive om sine refleksjoner.

– Jeg syns idrettsutøvere i altfor liten grad byr på seg selv og deler sine tanker. Ikke bare om det som skjer i idretten, men også om andre forhold, sier han.

Musgrave gleder seg til å delta i OL der han skal gå tre distanser, men han er også svært spent på hva som møter ham når han kommer dit. Ikke bare er han spent på hvordan alle koronatiltakene vil påvirke lekene, men også om hvordan politiske spørsmål kommer til å prege lekene.

– Disse lekene kommer til å bli spesielle på mange måter og jeg får god tid til å reflektere over det jeg ser og opplever mellom rennene jeg skal gå. Jeg skal prøve å formidle det jeg ser rundt meg til dem som sitter hjemme.

Det har vært noen hektiske dager før avreise til Beijing. Kravet om at man må ta koronatest på et Kina-godkjent laboratorium gjorde blant annet at han to dager før avreise måtte kjøre over to timer til Davos for å teste seg.

– Når jeg kommer til Beijing håper jeg at jeg kan levere noen rapporter til Idrettspolitikk.nos lesere som gir dem et innblikk i hva som skjer under disse lekene, avslutter han.

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/