Det internasjonale ishockeyforbundet signerte tiårsavtale med kinesere – så dro de til Paven

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) signerte på kongressen de holdt i Roma i forrige uke, en tiårs medieavtale med Infront Sports & Media. Etterpå feiret de med Paven i Vatikanet.

Avtalen er verdt nesten fem milliarder kroner.

Infront Sports & Media er ingen hvem som helst i det internasjonale medielandskapet. Dette selskapet rettighetene skirettighetene fra FIS i mai i 2018 og solgte dem videre til NENT etter kun ett år.

Det skapte stor ståhei i Norge fordi NRK da ikke lenger får sende de store internasjonale skimesterskapene.

Avtalen Infront Sports & Media har signert er en forlengelse av avtalen de har med IIHF til 2023 og den nye avtalen betyr at de har rettighetene til ishockey fram til 2033.

LES OGSÅ: Iran tatt opp i det internasjonale ishockeyforbundet – har ikke spilt kamper siden 2017

Tvilsomme koblinger til FIFA

Infront Sports & Media kan knyttes til den store FIFA-skandalen i 2015 og Kinas ambisjoner om å arrangere fotball-VM i 2030, i tillegg til at de ønsker kontroll på medieavtaler i forbindelse med vinter-OL i Beijing i 2022.

Selskapet ble i 2015 kjøpt opp av Wanda Group og Kinas rikeste mann Wang Jianlin, og med seg på lasset fikk de Phillippe Blatter, nevøen til daværende FIFA-president Sepp Blatter.

Den yngre Blatter er fortsatt en av sjefene i Infront Sports & Media og han ble etter oppkjøpet ansatt som direktør for Wanda Sports Holding.

Wang Jianlin hadde egne møter med Sepp Blatter før Blatter ble gjenvalgt som president på den mye omtalte FIFA-kongressen i 2015, der Blatter like etter måtte trekke seg på grunn av anklager om korrupsjon og som banet veien for Gianni Infantino.

Infront Sports & Media hadde da tv-rettighetene til 26 asiatiske land (deriblant Kina) til VM i Russland og har rettighetene til VM i Qatar i 2022. De har også alle rettighetene til FIFAs hospitality-program (Match Hospitality).

Alt dette ble forhandlet fram av Blatter før kineserne tok over hele porteføljen og den første sponsoravtalen Gianni Infantino inngikk som FIFA-president var nettopp med Wanda Group. Avtalen gjelder fram til VM i 2030 og er verdt flere milliarder kroner.

Saken fortsetter under bildet.

IIHF-president René Fasel taler til Paven.

LES OGSÅ: IOC-medlem: – Det er verre at en fotballspiller filmer i straffefeltet enn å rope aperop til fotballspillere

Rett til Paven for å feire

Etter IIHF-kongressen dro alle delegatene til Vatikanet for å møte Paven. Det var lederen for Den italienske komitéen (CONI), Giovanni Malago som ordnet dette for den italienske ishockeypresidenten, Andrea Gios.

Malago er også lederen for organisasjonskomitéen til vinter-OL i Cortina og Milano i 2026 og han gjorde seg i forrige uke bemerket ved å si at rasistiske tilrop til fotballspillere ikke er noe verre enn å filme seg til straffespark.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

I talene fra Paven og fra IIHF-president René Fasel, som er en god venn av Vladimir Putin og har vært en av dem som har kjempet hardest mot at Russland skal utestenges fra internasjonal idrett på grunn av doping, ble det fremholdt hvor samlende ishockey er.

Sammen med alle delegatene, som for eksempel den norske ishockeypresidenten Tage Pettersen var også formannen i Wanda Sports Group, Lincoln Zhang og Philippe Blatter, som er direktør i Infront Sports & Media.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Kineserne vil dominere i ski-VM i Trondheim i 2025

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra siden eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/